Стил минимализма у одећи: удаљавање од стереотипа и монотоније

Мода је направила нови круг у свом развоју, поново се враћајући на своје претходне преференције. У савременом развоју светски познатих робних марки, минимализам је широко присутан. У одјећи за неке људе, то значи само малу количину ствари у луку. Други вјерују да је таква модна смјерница невјеројатно досадна и монотона. Мало познавање ће помоћи да се одмакнемо од стереотипа и узмемо у обзир истинску привлачност стила.

Историја минимализма

Појава модног тока пада на двадесете године прошлог века. Након великих преврата Првог светског рата, човечанство се постепено вратило мирном животу. У њему није било места за некадашње погледе, навике и размишљања. Све то није могло да остане одраз у животу и одећи људи. Ормари су се ослободили бујних и елегантних хаљина, преферирајући концизне производе који пружају удобност и практичност.

Историчари моде нису дошли до заједничког мишљења о томе који је дизајнер постао предак минимализма. Према различитим верзијама, палма је могла припадати Маделеине Вионне, која је оспоравала окоштено друштво, носећи уобичајену тогу и украшавајући се са много додатака. Немогуће је да је то био Габриел (Цоцо) Цханел, који је заговарао једноставне, јефтине тканине за кројење, чија је одећа била скромна и практична.

И захваљујући Андре Куррезхеу, свет је препознао лепоту кратких сукњи.

Опис других опција може се наставити дуже вријеме. Иако уопште није толико важно ко је тачно први донио нову идеју у живот. Главно је да је рођење новог стила судбина и оправдана животним околностима.

Ко одговара минимализму у одећи?

Привидна једноставност модерне слике је у ствари веома варљива. Не свака жена одговара овом стилу. А разлог није у одсуству идеалних пропорција или недовољном расту. Стил минимализма захтева моралну и психолошку спремност особе. Уосталом, помирите се са његовим присуством у животу, слажете се да ћете се представити свету у његовој правој форми без украшавања. Они који су навикли да привлаче пажњу на своју особу кроз свијетлу одјећу и свијетле додатке тешко ће остати без уобичајеног “оружја”.

Минимализам ће очигледно привући оне људе који нису у стању или не желе стално да прате промену моде. Поред тога, ова жеља не само да захтева много времена и труда, већ захтева и значајне финансијске трошкове. И ако напуните своју гардеробу малом количиномосновне ствари класичне изведбе, можете бити сигурни да ћете у сваком случају увијек изгледати модерно.

Минималистичка расположења се манифестују не само кроз гардеробу, већ се односе и на број и врсту прибора, обуће, фризура и шминке. Категорија типичних присталица минимализма су жене, одрасли не по броју година, већ по животном искуству. Они заиста цене своју снагу и увек су сигурни у своје способности.

Главние знаки стила

Људи који воле скромност и концизност модерних лукова, обрате пажњу не само на стил производа. Велику важност придају избору тканине, обрисима силуете, идеалном резу и равномерним шавовима. Другим речима, за њих квалитет одеће значи много више од броја ствари у ормару.

Готово сви производи, изведени на минималистички начин, одликују се малим бројем детаља и готово потпуним одсуством декоративних елемената. За минимализам карактерише присуство издужене силуете, резане без набора и волана. Предност се даје појединачним производима са ограниченим завршним слојем.

За кројење, пожељно тканину природног порекла. Изгледају веома природно, добро одржавају свој облик и не стварају волумен. Што се тиче распона боја, у минимализму доминира једнобојни. Такође је дозвољено малоброј резервисаних нијанси. Црно-бела комбинација је савршена опција за пословно одело.

За оне људе којима је тешко да се помире са потпуним одсуством украса и преференцијама за класичне боје, постоји посебан модни тренд који се зове гламурозни минимализам. Унутар овог стила, дозвољен је један или два украсна објекта. Сјајне перформансе или искрена висока цена производа више наглашавају једноставну одећу.

Како направити фанци лук

Модна слика се заснива на уграђеној или равној силуети. Све ствари у сету су дизајниране да истакну елегантну и витку фигуру. У модерном стилу нема места за простране и обимне ствари. Типични предмети модерног гардеробе: угаона хаљина, уска сукња, пуловер, близина голфа, уграђена блуза, пословно одијело са сукњом или хлаче, тамне траперице са равним резом. Одозго ставите проширени капут или кишни огртач, опремљену јакну.

Као пример, размотрите неколико опција за стварање успешне слике. Елегантни кремасти капут, благо проширен према доље, савршен је за полусавршену бијелу хаљину. Допуните пар модела ципела или чизмица са високим равним петама. Направите једноставну глатку фризуру и покупите елегантну торбицу боје кораља - светлу тачку слике. Резултат је био диван лук у којем можете ићи на пословни састанак, шетњу, куповину.

Још једна добра опција која ће изгледати прикладно у сваком окружењу. Једноставна црна блуза од три четвртине и уска сива сукња с малим прорезом сприједа. Испада строго и са благим наговештајем сексуалности. Додајте малу боју слици - бела наруквица или беж торбица ће благо разблажити једнобојну парцелу.

За оне жене које немају довољно времена за дуга окупљања, спашава се традиционална црна хаљина. Додајте капут и ципеле исте боје и комплет је готово спреман. Остаје да посветимо неколико минута некомплицираној шминки. Истакните своје очи црним “стрелицама” и ваш изглед ће постати дубљи и изражајнији.

У свијету моде, можда, не постоји такав дизајнер који није створио барем једну збирку ствари у духу минимализма. Модели као што су Цалвин Клеин, Јилл Сандер, Лиле & амп; Сцотт, Рене Лесад, Балдинини и многи други.

Главна предност минималистичке гардеробе је велика варијација ствари и свестраност било које слике. Избор стила указује на добар укус жене и њену способност да буде у било којој висини у било којим околностима.

Минималистички ансамбли се тешко могу назвати тупим или безличним. Таква одећа су Мадонна, Гвинетх Палтров, Ницоле Кидман, Цхарлизе Тхерон. Обратите пажњу на њихове фотографије. То је сасвим самодовољно.и угледне жене. Шта вас спречава да тако постанете?